Що робити, якщо я образив Бога?

Спрашивает Максим
Отвечает Данило Абрамюк, 24.05.2021


Максим запитує: "Я образив Бога, сам того спочатку не зрозумів. через кілька секунд зрозумів. Що мені робити?"

Доброго дня, Максим.

Дві тисячі років тому Ісус Христос дав нам обітницю

«… а того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть.»

(Ин 6:37)

Це перше, що потрібно зробити людині коли Святий Дух їй докоряє за вчинений гріх — прийти до Христа і визнати свій конкретний вчинок. Не приховувати свою провину, не виправдовуватись, а в смиренній молитві дитини Божої стати перед Ним таким як є.

Ісус Христос уже заплатив вичерпну жертву за кожен наш гріх. І наші спроби самотужки зробити, щось відплатою за наші погані вчинки, лише применшують Його жертву. У настанові до Лаодикійської церкви Він сказав

«Кого Я люблю, тому докоряю й караю того. Будь же ревний і покайся!»

(Откр.3:19)

Другим етапом є покаяння, комусь це видається занадто малим кроком для отримання прощення, а хтось роками не може розкаятись у вчинених злодіяннях. Втім це необхідність, яку відкривають перед нами сторінки Біблії.

Третім етапом є життя з Божою допомогою без повторення цього гріха. Людей часів Ісуса Христа, яких тогочасне суспільство готове було каменувати за їх провину, Ісус відпускав зі словами

«Не засуджую й Я тебе. Іди собі, але більш не гріши!»

(Ин 8:11)

Це Він готовий сказати кожному з нас і сьогодні, якою б великою в наших очах не була провина Він готовий її покрити Своєю Праведністю.

«Прийдіть, і будемо правуватися, говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, то стануть мов вовна вони!»

(Ис 1:18).

З повагою,

Данило Абрамюк