Як Енох був взятий на небо? Він триста років ходив і жодного разу не згрішив? він взагалі не був грішником?

Спрашивает Іван
Отвечает Артур Карієв, 06.02.2021


Вітаю вас, Іван.

Дякую за питання, про Еноха в Біблії насправді описуєтьсядуже мало, але в принципі все зрозуміло:Буття 5:24 «І ходивіз Богом Енох, і не стало його, бо забрав його Бог.» - так це справді мало описується про Еноха в книзі Буття,історія Еноха дуже коротка, але Енох і Його життя в Біблії згадується ще вдеяких місцях, і по цих текстах ви зрозумієте чому Енох вознісся до Бога:

До Євреїв 11:5 «Вірою Енох був перенесений на небо, щоб не бачити смерти;і його не знайшли, бо Бог переніс його. Бо раніш, як його перенесено, вінбув засвідчений, що Богові він догодив.»

Юди1:14«Про них же звіщав був Енох, сьомий від Адама,і казав: Ось іде Господь зо Своїми десятками тисяч святих»

Ось тексти які дають відповідь на ваше питання «Як Енохбув взятий на небо?» він був взятий на небо по вірі своїй, Він догодив Боговісвоїми ділами і своїм служінням. Питання «чи грішив взагалі Енох ?» Біблія неописує його життя, пише тільки що він був вірним Богові і завжди ходив з Богом.

Після того як Адам і Єва згрішили у світ ввійшов гріх, іцим гріхом спадково заражена кожна людина і Енох не виключення, він бувгрішником, його оточувало такі ж спокусливі і гріховні середовища як і в нашчас, спокус у нього було багато, і можливо він і піддався у деякі мірігріховності тогочасного світу, він був бід впливом гріха і народжений вгріхові:Буття6:5 «Ібачив Господь, що велике розбещення людини на землі, іввесь нахил думки серця її тільки зло повсякденно.» - з цього вірша зБіблії ми можемо побачити яка обстановка була в часи Еноха, наскільки люди булигрішні і відступили від Бога. А особливістю Еноха було не те що він був безгрішнима те що він не забув справжнього і істинного Бога і він ходив з Ним, був вірнимБогові.

У Біблії описується не тільки одна людина яку Бог забравна небо, ще були Пророк Мойсей і Ілля і про них вже в Біблії описуєтьсянабагато більше,і якщо читати їхісторії життя то вони були далеко не без грішні, і навіть вбивали і в деякихвипадках не довіряли Богові, але вони були мужами віри які хоч і помилялися алев ту ж мить каялися і ввірували, їхню особливістю було те що вони ходили зБогом так як і Енох, саме тому і були забрані на небо, тому що в свій час вонибули найвірніші Богові і були з Ним, хоч і були грішниками.

Тому відповідь така Енох не був святим і безгрішним такихперсонажей в Біблії немає і в світі таких людей також не було, тому Енох буввзятий до Бога тому що він ходив з Ним і був Йому в усьому вірним.

На завершення Біблійний текст(немає в цьому світібезгрішних людей): 1 Тимофію 1:15 «Вірнеце слово, і гідне всякого прийняття, що Христос Ісус прийшов у світспасти грішних»

Благословень вам, всього хорошого.

Артур