8 видів молитви, згаданих у Біблії

2021-05-31 10:22:40: molytva.org.ua

Чи знаєте ви, скільки молитов згадується в Біблії й скільки з них отримали відповідь? У Святому Письмі нараховуємо 650 історій про молитви, а також близько 450 відповідей на них.

Перший випадок молитви зустрічаємо в книзі Буття 4:26: «У Сета теж народився син, і він дав йому ім’я Енос. І тоді почали закликати ім’я Господнє».

Молитва — це розмова з Богом, яка має бути максимально проста і щира. Звернімось до Слова Божого, Яке згадує вісім основних видів молитви. Покладемо ці види молитов за щоденну основу та звертатимемось до Бога частіше та ревніше.

Отже, 8 видів молитов, згаданих у Біблії:

Молитва віри:«І молитва віри спасе недужого, та й Господь його підійме; і як він гріхи вчинив, вони йому простяться» (Якова 5:15).

2.Молитва згоди (також відома як спільна молитва): «Вони постійно перебували в апостольській науці та спільності, на ламанні хліба й молитвах» (Діяння 2:42).

3.Молитва прохання (також відома як прохання або благання): «Ні про що не журіться, але в усьому появляйте Богові ваші прохання молитвою і благанням з подякою» (Филип’ян 4:6).

4.Молитва подяки: «Ходімо перед нього з хвалою і піснями йому воскликнім. Бо Господь – Бог великий і цар великий над усіма богами» (Псалом 94:2-3).

5.Молитва поклоніння: «Якось одного разу, коли вони служили Господеві й постили, Дух Святий промовив: “Відлучіть мені Варнаву і Савла на діло, до якого я їх покликав”. Тоді вони, попостивши й помолившися, поклали на них руки і відпустили» (Діяння 13:2-3).

6.Молитва освячення(також відома як посвята): «Пройшовши трохи далі, упав обличчям додолу, молившися і промовляючи: “Отче мій, якщо можливо, нехай мине ця чаша мене. Однак не як Я бажаю, лише – як Ти”» (Матвія 26:39).

7.Заступницька молитва(також відома як клопотання): «Передусім, отже, благаю, щоб відбувалися прохання, молитви, благання, подяки за всіх людей, за царів та за всіх, хто при владі, щоб могли ми провадити тихе й мирне життя в усякій побожності та чистості. Бо це добре й приємне Спасителеві нашому Богові, що хоче, щоб усі люди спаслися, і прийшли до пізнання правди» (1 Тимофія 2:1-4).

8. Молитва в Дусі:«Бо коли я молюся мовами, дух мій молиться, а розум мій без плоду. Що ж, отже, робити? Буду молитися духом, а й розумом буду молитись. Буду співати духом, а й розумом буду співати» (1 Коринтян 14:14-15).

Заступники України запрошують усіх християн до щоденних молитов-клопотань за Україну, за владу, за вирішення внутрішніх та зовнішніх проблем та викликів, які постали перед країною та віруючими людьми.

Приєднуйтесь до  Молитовного руху Заступники України, зареєструвавшись на сайті та обравши зручний час для молитви.

Читайте также: